fredag 9. mai 2014

Gjemnes, Reinsfjellet 08.05.2014

I dag ble det en tur opp på Reinsfjellet, som jeg har venta lenge på å få gå på. Men siden det har vært så mye snø der oppe siden april, så har jeg ikke orket å gå opp før nå. Fra bakken så det nå ut til å være ganske bart opp fjellet. Så da bestemte jeg meg for å ta tur nr 4 opp dit i år.
Sist jeg gikk, i begynnelsen av april var det snø opp hele veien, og det ble en ganske tung tur. Men i dag var det heldigvis bart. Var kun noen svinger opp på slutten det fortsatt lå igjen litt snø. Men er snakk om ca 100 meter tilsammen de plassene.
I dag gikk jeg opp i strålende solskinn. Hadde på meg en sekk med litt fotoutstyr i, så det ble litt tungt til skuldrene etterhvert. Så jeg gleder meg til posten kommer med en skikkelig fotobag i dag. Med hoftestropper! Tungt å bære sekk uten stropper. Så turen opp i dag tok hele 1 time og 40 minutter. Vanligvis klarer jeg å komme meg opp på 1 time og 20 minutter. Men i dag måtte jeg ha mange pustepauser :)
Vel oppe på toppen så gikk jeg litt rundt for å ta noen bilder. Lå igjen endel snø oppe på selve platået, så kom meg ikke til på alle kantene. Men tror jeg fikk noen fine utsiktsbilder alikevel.
Turen opp er er ca 5,5 km. Stort sett oppoverbakker hele veien, men noen få meter bortover. Så det er en god treningsøkt å komme seg opp dit. Man får god trening av lår/leggmuskler. Turen ned liker jeg best å jogge, for å gå nedover i 5,5 km er hardt til beina. Må gå å bremse hele tiden, og det ender med at hele føttene skjelver. Så jeg syns det er best å jogge.
Dette er mitt favorittfjell. Flott å gå på grusvei hele veien opp. Og på toppen har du en unik utsikt over hundrevis av andre topper rundt om.
Absolutt verd å ta en tur!

Video fra turen opp på Reinsfjellet.


Her starter turen, og man kan parkere her, eller litt lengre ned.
 Det går stort sett oppover sånne bakker som dette. Noen 
brattere som jeg kaller monsterbakken :)
 Utsikt mot toppen når man kommer ovenfor tregrensa. 
 Møtte på litt snø på vei opp. Men om noen dager så
er vel dette tinet bort og hele veien blir tom for snø.
 Nærmer seg toppen her. Litt mer snø så høyt oppe. 
 Nydelig utsikt mot torvikbukt, krifast, gjemnes osv. 
 Flott på toppen på en slik fin dag! 
 Postkassa henger på veggen på dette huset. 
 Masta! Og huset med alle antennene.
 Vakker utsikt, ser flere hundre fjell herfra. 
 Masta, og enda mer utsikt. 
 Som dere ser så ligger det enda endel snø på toppen.
Så jeg gikk ikke bort til denne kanten hvor snøen lå som 
tykkest, så veldig farlig ut! Til venstre her så er det rett ned,
og det er ikke verd å ta sjansen på å gå på kanten for å 
se ned nå med all denne snøen. 

Flott tur, nydelig utsikt!

Kart!

Kurve.
GOD TUR!

2 kommentarer:

 1. Hei Heidi! Så fint at du du legger ut referat og video av Stikk Ut-turene dine. Det gir oss andre en god pekepinn når vi skal velge turmål. Jeg bor på Frei, og har nå gjennomført alle turmålene i Kristiansund. I tillegg besøkte vi Trolldalsvatnet i helga. Våt tur, men det var veldig flott der oppe. Kommer nok til å ta turen en gang til i sommer. Lykke til videre med turene dine :)

  Hilsen Janne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk :) Litt av ideen bak denne bloggen er at folk skal få lese om de forskjellige turene og få inspirasjon til å komme seg ut på tur. Del gjerne bloggen min på din facebook side, sånn at flere får lese! Skal ta turer i flere kommuner, også kr.sund. Syns det er fint å besøke nye plasser/fjell jeg :) God tur videre!

   Slett