tirsdag 2. august 2016

Blåfjellet (Blånebu), Nesset Kommune 21.07.2016

Startsted

Blåfjellet, Meisalfjellet/Bugge ? 1192 moh. Frå Eidsvåg følgjer du fylkesvei 62 mot Sunndalsøra. Etter noen kilometer tar du av på Tiltereidet der det er skilta til Meisal og Brandhol transformatorstasjon. Ved denne stasjonen starter bomvegen opp til Meisalvatnet (bomavgift kr.50,-). Du følgjer vegen nesten heilt til enden og hovedparkeringsplassen

Dette er en fin tur å gå. Du får litt høyfjellsfølelse på toppen, når du får utsikt over alle tindene i nærheten. Tror vi fant ut at vi så over til kirketaket og neste romsdalseggenfjella også på denne finværsdagen.

Man starter med å gå 2,5 km i myrlendt terreng. Og der bruker det så å si være bløtt hele året. Og det er veldig gjørmete og vanskelig å komme over ren og tørr. Men sånn er det i dette landet, man har ikke mange tørre dager på rad, så da blir ofte turene våte og gå, og da spesielt myrer. 

Men, hvis man ser bort fra det våte og gjørmete, så er det fint å gå her da. Man må krysse en stor bekk/liten elv, og der er det greit med steiner å gå over på, men jeg har hørt at i starten av sesongen etter snøsmelting så kan denne elva være så stor at man ikke ser steinene. Og må da vasse over. 

Etter å ha passer myrområdet så skal man begynne å gå litt oppover. Først slak stigning før man skal opp på selve fjellet. Oppover fjellet så går man for det meste i steinete ut, men går helt fint å gå. Er grei sti å følge som går der det er best å gå. 

Oppe på toppen får man så utrolig flott utsikt. Og her kan man nyte niste eller bare nyte utsikten. Er det dårlig vær eller mye vind kan man gå inn i hytta, blånebu. Flott hytte som man kan overnatte i også. Postkassa er inne i hytta. 

Turen er litt over 11 km totalt og jeg brukte opp mot 4 timer hele veien, men en rast på en 20-30 min på toppen. 

Bommen

Betaling kr 50 her

Oppe på meisalfjellet og starten

godt skilta turVått ja! 

Over elva

Så begynner man oppover

Bilde tatt bakover der jeg har gåttBlåfjellet i det fjerneGod sti å følge


Her begynner fjellet


Fryste litt vann i flaska kvelden før, og selv etter
over 1 time gåing i stekende sol så hadde jeg enda
litt is i vannflaska og kald drikke. 

Oppover mot ura


Her er det ur

Meg ved blånebu

Dohytte og utsikt mot trolltind og åbittind
GOD TUR

1 kommentar: