mandag 5. mai 2014

Gjemnes, Hesthamna 05.05.2014

I dag ble det en tur til Hesthamna i Gjemnes. Den finner du ved å ta av mot flemma mellom angvika og heggem. Man kjører noen kilometer før man ser stikkut skiltet der man skal ta av. Så kjører man opp en humpete grusvei til man kommer til bommen på Flemsetervannet. Der er en stor parkeringsplass som man kan parkere på.
Derfra går man i retning vannet, og når man kommer frem til vannet så er det fint å ta en stopp, enten på tur opp eller ned fra Hesthamna. Det er benker og grill ved vannkanten. Og en gapahuk. På en fin dag så er det helt nydelig stille på vannet og man kan bare sitte der og nyte.
Turen videre til Hesthamna går på høyresiden av vannet, du ser tydelige skilt på hvor du skal gå opp.Du har valget mellom å gå Svanalia eller Samendalen. Jeg valgte Svanalia. Der går du går først på en traktorvei et lite stykke oppover. Så begynner det å bli ganske bratt oppover lia. Når du totalt har gått ca 1,5 km så begynner det å flate litt ut, og du begynner å gå i lyng og myr, men langs en sti. Nå er denne stien ganske våt og gjørmete, så man blir ganske våt før man kommer seg til toppen. Men vel oppe på toppen etter 2,7 km så får du en utrolig fin utsikt rundt deg. Tingvoll, Reinsfjellet er bare noe av det du kan se.
En flott tur som ikke er så alt for lang. Og den blir sikkert utrolig grei å gå når det begynner å tørke opp litt etter snøsmeltinga.
Jeg syns turen denne dagen var hard å gå, for jeg gikk i snø, vann og gjørme. Gikk selvsagt med joggesko, og de ble kliss våte! Men støvler er vel heller å anbefale nå som det er så vått!


Video fra turen opp til postkassa på Hesthamna!
Det er godt merket hvor du skal gå!
 Her er skiltene du ser når du kommer midt på vannet. 
Du kan velge hvilken vei du skal gå. 
 Første del av veien opp går på en fin traktorvei. 
 Lengre opp i lia så kommer du over i en sti som ser slik 
ut. Ganske vått, og endel snø enda. Så det lønner seg 
med fottøy som ikke blir gjennomvått! 
 Snø og sørpe var det på en stor del av turen i dag. 
 Flott usikt mot Reinsfjellet når du nærmer deg toppen. 
 Vill, vakker og våt natur! 
 Skulle kanskje ha hatt på meg noe annet enn joggesko! 
Men tåler å bli våt, så gikk greit for meg. Men her er 
resultatet, god og våt! 
 Vel fremme på posten kan du nyte et vakkert syn mot 
utrolig mange fjell i mils omkrets! 
 Se denne vakre utsikten! Helt fantastisk! Så på med skoa, ta med noe å drikke og kom deg ut!
GOD TUR! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar