tirsdag 31. mai 2016

Raudtua, Skarset i Fræna Kommune.

Startsted

Fra Molde (sør): Køyr til Elnesvågen og hald rett fram forbi Tornes i retning mot Bud. Ved Stavika ta av i kryss mot Hustad og køyr 6,6 km. Ta av til høgre og følg grusveg i ca 2,5 km fram til vannverksbygning. Parker og hald fram på grusveg til fots. Kommer du fra Kristiansund (nord): Kjør til Farstad og videre til Hustad. I veikryss på Hustad fortsetter du rett frem i retning Stavik. I neste kryss tar du til venstre, igjen i retning Stavik. Kjør 4,6 km og ta av til venstre på grusvei. Følg denne i 2,5 km til vannveksbygning. Parker og hald fram på grusveg til fots.


Dette er en fin tur, som starter på grusvei de første metrene. For så og ta deg opp gjennom skogen og opp på fjellet med en enorm utsikt. Stien man går på er bra, og du går den hele veien til toppen. Man kommer fort opp i høyden og får en flott utsikt som man kan nyte på turen helt opp på raudtua. 

På toppen har man utsikt over bud, hustad og hustadvika. 

Turen er ca 7 km tur/retur og vi brukte hele 2 timer på turen opp og ned, for vi valgte å gå i rolig tempo siden vi noen dager senere skulle delta på Molde 7 topper :) 

Starten


Her tar man av grusveien, og opp i skogen

Fin stiVidere oppover over tregrensa

Toppen dekt av litt tåke

Oppover noen berg, men helt greit å gå.
Fint terreng

Litt utsikt

Toppen i det fjerne

Litt vått enkelte steder, men mulig å komme tørrskodd
frem

Oppover mot toppen

Cecilie i god driv mot toppen

Tåka venter på oss

Snart oppe

Postkassa

Varden

Litt utsikt

Litt utsikt

Tåka begynte å lette på tur ned da selvfølgelig.GOD TUR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar