lørdag 22. august 2015

Reinsfjellet, Gjemnes 21.08,2015

I går kveld så tenkte jeg at jeg ville ha meg en fin kveldstur. Det var rundt 19 grader ute og sola begynte å gå ned. Derfor kjørte jeg til torvikdalen, for å ta meg en tur på Reinsfjellet.
For å komme dit, så tar man av mot Torvikbukt/Angvik i Batnfjorden, og kjører til Torvikbukt.
Der tar man av mot Heggem, som er veien som går opp mellom Joker og Gjemneshallen.
Først er den svingete, så går den innover dalen. Etter at man passerer et rødt hus med fjøs, så finner man veien man skal ta av oppi en lang bakke. Gode parkeringsmuligheter.
Her begynner turen. Den går hele veien opp på grusvei, og er 5,2 km en vei.
Første km er bare oppoverbakker. Så flater det ut noen hundre meter. For så å bli til oppoverbakker igjen. Når man kommer over tregrensa så flater det litt ut igjen, før man går opp fjellet i zikk zakk veier. Etter noen lengder frem og tilbake oppover så kommer man til en lang og bratt bakke som jeg kaller monsterbakken. Etter den så nærmer man seg toppen. Da er det bare sjarmøretappen igjen, men da er føttene som oftes veldig seige og det går tregere enn man har lyst til. Men her oppe får man en flott utsikt da, så det går greit å komme seg helt opp uten å tenke så mye på seige føtter.
Vel oppe så er det hytta med postkasser man kommer førs til. Stikk ut boka ligger i den grønne postkassa.
Går man videre opp så får man sett utover i alle retninger. Smøla og vindmøllene kan man se på fine dager. Skikkelig fint utsikt i alle fall.
Dette var min andre tur opp i år. I fjor hadde jeg vel 8 turer opp. Av en eller annen grunn er dette mitt favorittfjell. Ned igjen så lønner det seg nesten å jogge. Av erfaring så er det best for føttene. For å gå å bremse nedover i 5 km er drøyt for bena. Og man blir veldig sliten av det. Da letter det litt å jogge, i alle fall for min del.
Legger ved en haug med bilder tatt fra start og helt opp. Pluss utsikt. Kommenterer ikke på bildene, så er bare å se å nyte .:)
Fant en flaksepost :)

1 kommentar:

  1. Jeg kom over bloggen din via Bundingen (Ingunn) sin blogg. Litt av et terreng du har å boltre deg i - enten du går innover i skogen, ved sjøen eller opp i fjellet. Ligner litt på hvordan det er her, men de Stikk-Ut turene frister veldig. Ser veldig godt merket ut og er varierte. Takk for titten! :)

    SvarSlett