onsdag 5. august 2015

Blåfjellet, Nesset 04.08.2015

I dag skulle temperaturen komme opp i over 20 grader, så da passet det fint med en formiddagstur til Blåfjellet. For å komme dit, så følger man skilt til Meisalfjellet, som man finner et styke fra eidsvåg mot sunndal.
Det er bomvei opp dit så man må betale 50 kr for å få komme dit. Det er fin grusvei helt opp til meisalvannet. Der er det god parkering og man er allerede på over 600 moh.
Selve turen til Blåfjell starter ved parkeringen. Det står et stikk ut skilt der. Første delen går over et stort myrområde. Så her er det som oftest vått. I går var det veldig vått og veldig gjørmete. Så her må man nesten bruke støvler om man vil komme tørr gjennom turen. Stien er grei, og man må krysse en elv. Der er det steiner man hopper på bortover. Legger ved bilde av den.
Så begynner det etter ca 2 km å stige litt. Slak oppoverbakker mot selve fjellsiden. Oppover fjellsiden er det mye ur. Men går helt greit å gå. Oppe på toppen møter man på en flott hytte, Blånebu. Den kan brukes til å overnatte også om man vil. Det er kokemuligheter midt i hytta og madrasser på benkene rundt. Boka ligger også inne i hytta. Var godt å komme opp på toppen i går og søke litt ly inne, for det blåste mye på vei opp og mulig enda mer på toppen. Måtte holde hardt i mobilen under fotograferingen.
Man får også en kjempefin utsikt oppe på toppen om man er heldig med vær og skyer. I fjor hadde jeg en fin tur helt til jeg kom nesten opp, da kom det tjukk tåke. Men i år fikk jeg bare vind, så fikk sett utsikten.

Video fra turen i 2014

Starten

Stikk ut skiltet

Veldig godt merket, både med skilt, pinner og 
blå merker på steiner

Stien

Over elva her

Langs et vann

Bilde tatt nedover mot der man starter

Slakt oppover her

Fin sti

Her skal man opp fjellet

Greit å gå her

Her begynner ura

Toppen i sikte

Blånebu

Utsikt

Utsikt

Mange fjell å se 

Meg

Utsikt over meisal

Utsikt

Mer utsikt

Her er et toalett

Utsikt

GOD TUR


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar