mandag 13. juni 2016

Ryssdalsvatnet i Jordalsgrend I Sunndal Kommune 10.06.2016

Dette er en tur på 5 km en vei. Man finner turen i Jordalsgrend. Så tar man av oppover mot trolltind/ryssdalen. Et stykke oppi veien så kommer man til en bom, det koster 50 kr å passere. Enten kontant eller ta med faktura.
SÅ kjører man videre oppover til man kommer til vassverksbygningen. Jeg parkerte bare ved veien der. Så går man over broa tilbake og starter turen.
Første 3 km er på grusvei. Sikkert mulig å kjøre den veien også, men jeg gjorde ikke det da det står at man skal gå der. Det er stigning oppover veien, så man kommer godt opp i høyden og får en fin utsikt når man går. Man ser Trolltind og andre flotte fjell i rundt deg når du går.
Etter grusveien begynner stien som tar deg inn til vatnet. Den er 2 km en vei, og går innover dalen. å for tiden er den veldig våt, så det var ingen tørrskodd tur dette. Når man kommer frem til vannet så kommer man til en liten hytte. Derfra mistet jeg stien, men man skal til det naustt som står nede ved vannet. Så jeg gikk der jeg kunne gå, for her var det vann overalt nesten. Så ble veldig gjennomvåt her.
Men fant da postkassa, og kom meg ned igjen uten noen flere problemer. Så når snøsmeltingen er ferdig så tørker det vel mer opp der innover.
Jeg brukte litt over 2 timer på turen, og snittfarta mi var 5,37 km/h.

Flott elv ved vassverket

Skilt

Greit å se hvor man skal

Fin grusvei i starten

Oppover lia

Flott utsikt

Sånn ser det ut om man snur seg og ser tilbake

Og oppover går det

Grusveien ferdig og snart blir det sti

Stien

Vått ja.

Snart fremme

Eneste snøen som jeg måtte gå over

Her ser man vannet

Lita hytte

Postkassa

Vannet

Vannet

Flott plass daSånn så det ut fra den lille hytta og ned mot postkassa!

GOD TUR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar