onsdag 1. juni 2016

Hesthamna, Flemma, Gjemnes kommune 26.05.2016

Startsted

Turen starter på Flemsetra ved fylkesveg 291, midt mellom Flemma (fylkesveg 666) og Fagerlia (fylkesveg 665). Startstedet er merket med skilt: "Hesthamna om Flemsetervatnet". Det er godt med parkeringsplasser langs fylkesvegen like sørvest for der skogsvegen til Flemsetervatnet tar opp. Det er også mulig å kjøre opp den første, bratte delen av skogsvegen til Flemsetervatnet og parkere ved bommen der det flater ut fram mot vannet.

Flott tur hvor du raskt kommer opp i høyden med en fantastisk utsikt. På en klarværsdag ser du i nord vindmøllene på Smøla, videre Tustnafjella, fjerne topper i Trollheimen, du ser innover nesten hele Sunndalsfjorden med Sunndalsfjella omkring, du ser toppene rundt Eikesdalen, og du ser Romsdalsalpene. Reinsfjellet troner i vest.
Turen kan gåes som en rundtur fra Flemsetervatnet, f.eks. opp Samendalen og ned Svanalia (begge vegene er skiltet). Nede ved Flemsetervatnet er det en flott bålplass/grill og gapahuk.
Jeg går alltid turen om Svanalia. Når man kommer til flemsetervatnet så får man et val om hvilken vei man skal gå. Svanalia går oppover til høyre. Første del er slak skogsvei. Så går veien over i sti og den går bratt oppover en lang bakke.  Så kommer man etter hvert opp på ei myr som kan være våt. Så begynner det å gå slakt oppover mot selve toppen.

Turen totalt er 5 km, og jeg brukte totalt inkl pause på toppen, 1 time og 23 min. :)

Starten

Flott gapahuk med grillmuligheter på
flemsetervatnet.

Fortsett litt bortover

Svanalia er oppover her

Traktorvei i starten

Oppover her

Bratt og lang oppoverbakke

Opp gjennom skogen. Her kan det være vått
etter regnværsdager. Men er tørt og fint nå.

Over myra

Mer myr

Oppover lia 

Bortover her og man ser toppen i det
fjerne

Utsikt

Varden og postkassa

Utsikt

Reinsfjellet


Varden

GOD TUR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar