tirsdag 7. juni 2016

Myrsetvarden Nesset kommune. 06.06.2016

Startsted

Med utgangspunkt i Eidsvåg kjører vi fv 62 ca 2 km mot Sunndalsøra. Vi kjører forbi Tovenkrysset og kommer til høydedraget Tiltereider, hvor nedstigningen til Eidsøra starter. Vi ser da etter skiltet "Meisalfjellveien" og tar av til høyre og kommer inn på en grusvei som fører oss opp forbi Brandholen og opp til Myrset. Her oppe ligger de to Myrset-gårdene side om side og vi kan parkere på en liten utkjørsel ved den første av dem. Fjellturen begynner på skogsveien ved parkeringen.

Første del av turen går gjennom skogen på tørr og fin skogsvei. Her er det frodig, og på sensommeren kan vi finne mye bær i lynget. Veien slynger seg i lett stigning oppover Myrsetlia, men så blir den brattere avslutningsvis. Etter den lengste bakken blir vi overrasket av benken "Kvilaren", som står og venter på oss i veikanten. Ved endepunktet av veien går vi inn på en tydelig sti. Foran oss har vi nå en kort, men bratt etappe opp til Myrsetvarden. Underveis er det derimot flere fine utsiktspunkt, hvor vi kan stoppe opp og trekke pusten. Endelig oppe ved Myrsetvarden har vi lagt bak oss ca 500 høydemeter og fortjener en god hvil på en av de flotteste utkikkspunktene mellom Eidsvåg og Eidsøra.

Jeg målte denne turen til 5,5 km tur/retur. Og jeg brukte 1 time og 23 min på hele turen. Da gikk jeg med et snitt på 3,27 km/h. Starten

Oppover mot skogen

Fin skogsvei å gå på 

Og veien går oppover i svinger


Benken er ødelagt da.


Her slutter skogsveien og man skal gå oppover
lia videre på en godt merka sti. 

Fin sti

Varden

Utsikt mot Eidsvågen

Utsikt mot meisalfjellet

GOD TUR


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar