søndag 1. juni 2014

Averøy, Meekknoken og Nekstadsetra 01.06.2014

For å komme til Meekknoken ta man av en vei ikke så langt unna Coop Bådalen. Man kjører innover til Nekstadsetra og parkerer, og da får man en "gratis" stikk ut på veien. Derfra går det sti opp igjennom skogen. Når man kommer ut av skogen som forøvrig er både sti og stein/røtter og kan være litt vått, så kommer man til et lite myrområde man må over. Kan være litt vått her også. Men i dag gikk det forholdsvis greit å komme over uten å bli for våt på skoa.
Så fortsetter stien litt oppover og rundt en liten ås. Så kommer man opp på noen platå, og der begynner det å flate litt ut et stykke. Og stien bortover er tørr og fin nå. Allerede her oppe har man god utsikt.
Så kommer man bort til selve fjellet, da har man 2 ruter man kan velge mellom å gå opp. Den korteste er rett opp, men da går man ved kanten og det kan være litt skummelt om man har høydeskrekk. Er litt grusete der, løsstein, så man kan glippe litt tak på underlaget. Jeg gikk opp den veien, og det gikk veldig greit. Alternativt kan man gå ei rute som går til høyre og på langs med fjellet og opp på siden av det. Den er litt bedre å gå da det ikke blir så bratt. Gikk den ruten ned igjen jeg da. Ikke så mye lengre å gå egentlig. Den ruten er også merket med røde pinner eller rødmerkede steiner.
Oppe på toppen så får man en suveren utsikt. Og man trenger bare å se litt utenfor kanten så ser man rett ned!! Skikkelig flott topp å besøke dette, selv om den bare er 751 moh.
Det er tydelig at dette er et populært turmål, for jeg møtte masse folk langs hele veien, og det var mange som hadde skrevet seg i boka i dag. Og det skjønner jeg godt med den utsikten man får fra toppen!
Ikke så hardt å gå heller, jeg brukte 1 time og 36 min opp og endel kortere ned. Måtte ha mange pustepauser da det var strålende solskinn hele veien! Det er ca 5 km opp til toppen om man går rett opp.


Video fra turen opp til Meekknoken! 


 Skiltet som er ved Nekstadsetra

Postkassa ved Nekstadsetra.

 Stien opp skogen ser for det meste slik ut.

 Litt finere sti opp denne bakken.

 Oppe på platået er stien mye bedre og det er tørt-

 Langt der oppe er målet!

 Postkassa! 

 Flott utsikt ut mot havet

Mer utsikt!

 Se så flott! 

 Til venstre i bildet ser man Stokknoken og Reinsfjellet! 

 Flott landskap, mange topper, sjø og SOL! 

Ved hovedveien like før coop ser man dette skiltet
der skal man svinge inn og kjøre 2,8 km innover før
man kommer til Nekstadsetra og parkering! 

Kart

Kurve

Flott tur som anbefales fra meg! 

GOD TUR! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar