torsdag 5. juni 2014

Molde, Såta/Moldevatnet 05.06.2014

I dag ble det en tur til Molde for å ta noen stikk ut poster der. Startet med å ta Såta/Moldevatnet. For å komme dit må man kjøre oppi Nordbyen og til Jensgurilia. Der er en stor og fin parkeringsplass, og det trengs nok her, for moldemarka er jo et populært turmål for mange.
Turen til Såta er ca 5 km, og de første 3,5 kilometrene går man langs en fin grusvei. Du følger bare skilting til Moldevatnet. Man går først forbi Øverlandsvatnet. Og det er et vakkert landskap du går hele veien til Moldevatnet. Mye fin natur å se.
Når du kommer til Moldevatnet kan du ta en liten pause, det er også en stikk ut post, og det er fint å stå der å se på vannet! Det er drikkevannskilde, så ikke lov å bade og slik der da. Men man kan jo fylle opp vannflaska da!
Turen videre fra vannet går på sti til høyre bortover. Den er skiltet, så man finner lett frem. Der begynner stigningen. Først opp igjennom skogen, og så kommer man over tregrensa og følger bare stien videre oppover. Etter den første bakken etter skogen så skal man gå til venstre langs med et annet fjell før man kommer bort til Såta. Den siste bakken opp til toppen er litt bratt, og man må klatre litt enkelte steder. Men er ikke noe vanskelig da. Ikke så høyt heller.
Oppe på toppen har man en fin utsikt utover molde/moldefjorden og fræna.
En veldig fin tur som kan anbefales å gå!

Video fra turen

 Felles startpunkt fra jensgurilia

 Følg skilting moldedalen/moldevatnet.

 Øverlandsvatnet

 Demninga på øverlandsvatnet.

 Fin bro :)

 Demninga på Moldevatnet

Postkassa på Moldevatnet.

Benker finner man langs hele ruta til Moldevatnet.

 Stikk ut skiltet som står ved demninga, den veien går man 
for å komme opp til såta.

 Stien er merka med slike skilt, så man finner 
greit frem.

 Stien gjennom skogen.

 Postkassa oppe på Såta.

 Utsikt mot moldefjorden,

Bakerste fjellet der er Såta! 

Kart

Kurve

En fin tur som ikke er for vanskelig å gå!

GOD TUR.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar