mandag 4. juli 2016

Kvannfjellet, 15.06.2016, Fræna Kommune

Startsted

Fra Elnesvågen, retning Eide. Ca.1km. etter rundkjøringa på Moen, ta opp til høyer. Skilt: Syltesetra. Skitur. Parkering der veien slutter. Kan være trangt om plassen!
Sommer. Kjør like forbi "fellesbeitet" (noe dårlig grusvei) og parker v. grinda.
Fin tur som er ca 4,5 km en vei når man parkerer ved den store grinda. Første kilometeren er på grusvei innover. Der beiter mange sauer og lam. SÅ kommer man til et skilt, og der skal man ta av og gå gjennom en liten grind. Så er det opp igjennom skogen. Så kommer man til et åpent terreng. Og da skal man oppover fjellsiden. Er bare å følge stien. Men når man kommer opp til ura, så kan det lønne seg å holde en sti som går mot høyre og på skrå oppover. For man skal ikke opp til den første varden man ser. Men på en som er lengre oppe og bak den første. 
Oppe på toppen får man en suveren utsikt over eide, fræna og mer til. Skikkelig fin tur, som og kan være litt slitsom siden stigningen er veldig bra. Vi fikk en veldig vindfull tur denne dagen, men fikk litt ly på toppen til å hvile litt. Fluene holdt seg i alle fall unna når det blåste. 
Vi brukte totalt 3 timer på hele turen, ink pause på toppen i 10-15 min. 

Grinda

Mange sauerFin grusvei

Her skal man opp i skogen

Grei sti

Skogen

Her kommer man til det åpne terrenget

Oppover fjellet der skal man

Cecilie kommer gående


Bilde tatt der man hat gåttToppen i det fjerne

Varden

utsikt mot eide


utsikt mot fræna

meg på varden

GOD TUR


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar