søndag 13. september 2015

Torvikbukt 6 topper, 12.09.2015

Da var dagen kommet til at man på nytt skulle prøve å nå alle 6 toppene på Torvikbukt 6 topper. Vi, jeg og min datter Cecilie, sto tidlig opp og ordna oss matpakke, drikke og andre nødvendige ting for en sånn tur. Vi pakka 2 sekker, og plana var at vi skulle sette en sekk nede ved torvikdalen, sånn at vi etter 3 topper kunne bytte sekk og slippe å bære all drikke og mat hele veien. Ble lettere når vi kunne dele det opp i 2. Så på vei til Torvikbukt, så stoppen vi og satte av den ene sekken.
Så kom vi frem til start. Fikk registrert oss og fikk kontrollkort og kart. Så var det bare å begynne å gå! Formen føltes bra i starten, så vi gikk i et bra tempo. Men etter vel 2,5 km så kjente jeg hodepinen komme sigenede. Da fikk jeg tatt en ibux, men var litt for sent tror jeg. For jeg måtte gå med dundrende hodepine opp til føste toppen, og det var ikke godt i sol og oppoverbakke. Tok en ibux til på første toppen, og etter en liten stund letta den og forsvant. Så fra etter vel 5 km så gikk det veldig greit.
Vi kom oss greit til topp nr 3, og der tok vi matpause og en hvil.
Så skulle vi nedover til torvikdalen før vi igjen skulle oppover til topp nr 4. Nedover fra topp 3 så var det gjørmete, glatt og vanskelig å gå. Sklei og ramla på rompa 4-5 ganger nedover lia. En lang strekke dette så ble skikkelig stiv og sliten. Men kom oss da ned tilslutt. Så ble det en liten pause på matstasjonen i torvikdalen. Et glass saft og en banan fikk vi. God næring å ha til turen videre.
Så begynte vi oppstigningen til topp 4. Det var fra bakkenivå og opp til 661 moh. Første delen er veldig bratt, så det gikk ikke så fort oppover. Fikk også krampe under foten, og etterhvert i leggen. Så det var ikke så godt å gå.
Oppi lia der, så kom første løper i konkurransen og tok oss igjen ( de starta 3 timer etter oss) og 5 min senere kom Are Uran, en ivrig stikk ut fyr også gående. Mange løpere passerte oss før vi kom til topp nr 4.
Vel oppe der så tok vi oss en 5 min pause og hvilte litt før vi skulle ha ta fatt på det brattestepartiet.
Opp mot reinsfjellet så gikk det veldig sakte. Føttene var særdeles tunge, krampa var der enda litt, og formen ble litt laber. Men litt etter litt kom jeg meg opp. Litt før toppen stoppa vi og tok en liten pause. Fikk spist et stykke sjokoladekake, og det smakte himmelsk.
Så kom vi til toppen av fjellet og på turens høyeste punkt. Skrev oss inn i Stikk ut boka og fikk litt vafler av Krf som hadde stand der oppe. Så var det å begynne på den lange turen ned mot mål, med en liten tur innom topp nr 6 på veien ned.
Ned fra Reinsfjellet er det veldig bratt, så der gikk det ikke så fort. Men når vi kom ned på flata og mot topp 6 så gikk det bedre. Fikk registrert oss på siste toppen, og da var det bare å komme seg ned.
Nedover skogen var det glatt og gjørmete. Så ble veldig sliten i beina av å gå der. Men kom oss helt ned tilslutt. En stund etter det vi hadde tenkt.
Men til tross for hodepine, krampe og trøtte slitne ben så er jeg fornøyd med dagen. En veldig fin tur, som anbefales å gå til neste år. Mye slit og strev og sliten blir man, men verd det likevel syns jeg.
Vi kom i mål på 8 timer og 35 min. Og ifølge arrangør så var det 21,8 km, men ifølge nike sportsklokke så var vi enda et stykke fra mål da vi passerte det målet. Så jeg tror det var nærmere 23 km totalt. Jeg forbedre tiden min med 1 time og 5 min fra i fjor. Og er kjempefornøyd med egen innsats!

Håper å se mange av dere i disse løypene i september neste år!


 Start

 Godt skiltet hvor man skal gå

Opp her 

Folk forna og bak oss hele veien 

På vei opp til topp nr 1. Holtafjellet 610 moh

1 topp nådd! 

Her er jeg og Cecilie på andre toppen, Storlimanen
som er 520 moh

Cecilie peker p 5. toppen, reinsfjellet

På vei mot topp 3, Nebba på 658 moh

Cecilie i god driv mot topp 3

Endelig topp 3 og matpause. Nebba 658 moh
2,5 time tok det å komme hit.

Utsikt fra nebba

På vei ned til torvikdalen

Utsikt

Cecilie

Nede i Torvikdalen. 

Ma og drikkestasjon

Her passerer vinner av herreklassen Cecilie. 

Are Ura, ligger rett bak lederen

På vei opp til topp 4

Utsikt

Utsikt

Jeg og Cecilie på topp 4, Røtå 661 moh

Reinsfjellet er neste topp, og den ser dere der 
borte

God utsikt og flott vær

På alle 4 faktisk. Men sånn er det å være sliten og
ha krampe i beina. På vei opp bratta til 
Reinsfjellet


Her er vi på vei forbi mastene på Reinsfjellet 
for å begynne på nedstigningen. 

På høyeste toppen er man ved godt mot 

Etter mange høydemeter opp og ned er man
meget fornøyd med en slik utsikt

Cecilie er også fornøyd

Her skal vi ned...

Kommet ned fra Reinsfjellet, og begynt turen mot 
topp 6

Her gikk vi ned..

Topp nr 6, Nøssa 563moh

Utsikt mot Torvikbukt og mål!

Og endelig kom vi i mål. Da fikk vi Diplom for 
fullført tur! Sliten men fornøyd! 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar